Investitia in Imobiliare sau Investitia la Bursa

Probabil fiecare dintre noi si-a pus de-a lungul timpului problema in ce sa investeasca. Prima si cea mai simpla optiune ar fi sa tinem banii la banca, insa randamentele in ultimii ani au fost negative. Cei care au ales sa tina banii in banca de multe ori au retras mai putini bani fata de cat au depus initial, in situatia in care economiile au fost in euro. Majoritatea au cautat randamente superioare. Imobiliarele si bursa reprezinta doua alternative.

De ce sa investim in imobiliare si nu la bursa?

  1. Ca investitori imobiliari noi detinem controlul randamentul obtinut din chirii il putem controla, noi decidem cat sa investim si cand sa investim (sa renovam acum sau mai tarziu apartamentul, sa aducem mici modificari). Pe bursa e diferit, pentru a obtine dividende trebuie mai intai compania unde avem actiuni sa obtina profit si sa il distribuie catre actionari. Controlul este detinut de cei care detin majoritatea de regula, fara a intra in prea mutle detalii tehnice, exista riscul ca procentul micilor actionari sa fie diminuat continuu si constant.
  2. Capacitatea de negociere ca investitori imobiliari putem negocia direct cu chiriasul chiria, ceea ce nu e posibil pe bursa sa negociem dividendele.
  3. Frecventa incasarii veniturilor ca investitori imobiliari obtinem venituri lunar din chirii de regula, in timp ce dividendele se platesc anul sau bianual.
  4. Riscul mult mai scazut decat pe bursa, un apartament sau orice bun imobiliar nu poate intra in insolventa sau faliment.Exista fluctuatii de pret pe piata imobiliare, dar mai line decat pe bursa. 

Daca sunteti hotarat sa investiti in imobiliare avem oferte de investitii la cheie, unde puteti prelua apartamentul ca investiti cu tot cu chirias, obtinand venit din chirii inca din prima zi.